Lurer du på hva kamera fra Sector Alarm koster? Vi forteller deg alt du trenger å vite om prisen for denne typen sikkerhetstiltak, hvilke funksjoner og tjenester du kan velge, utfordringer ved overvåkningsteknologien og hvilke alternativer som finnes der ute. Les vår guide, så unngår du å betale for mye!
Ønsker du pristilbud på prosjektet kan du klikke deg videre rett nedenfor, så setter vi deg i kontakt med kvalitetssikrede fagfolk, matchet til ditt prosjekt. Det tar kun ett minutt å komme i gang og det er helt uforpliktende.
Det finnes billigere overvåkningskameraer til rundt 500 kroner per stykk, og mer avanserte typer til nærmere 2.000. De typene du får tak i per i dag, er gjerne trådløse. De kobles til Wifi-nettverket og betjenes via app. Kameraene stilles inn slik at de reagerer på bevegelse. Ved mistenkelig aktivitet vil de gjøre opptak og, hvis du har innebygd sirene, varsle både deg og familiemedlemmer, naboer eller forbipasserende. Videre lar appen deg følge med på hjemmet ditt også når du ikke er hjemme.
Om du ønsker et overvåkningssystem tilknyttet en alarmsentral, kan du opprette abonnement hos et alarmselskap. Hvis noen forsøker å bryte seg inn hos deg, vil kameradetektoren da ta et bilde av området den dekker og sende det inn til alarmsentralen - og hjelp vil bli sendt med det samme. De mest avanserte overvåkningskameraene vil også kunne oppdage brann.
Det er vanlig å kjøpe både alarmproduktene og abonnementstjenester fra samme leverandør, for eksempel Sector Alarm. Abonnementsprisene varierer ut fra valg av tjenester og leverandør - fra 30 kroner i måneden opp til 500.
Sector Alarm tilbyr innbrudds- og brannalarmer, magnetsensorer, smarte digitale dørlåser og overvåkningskameraer. Du kan alltids utvide ved å kjøpe flere kameraer, koble overvåkningskameraene opp til smarthjemsystemer som lar de ulike komponentene kommunisere og fungere som et helhetlig sikkerhetsnett. Dette krever en egen sentral, en hovedenhet, som vanligvis koster fra 1.500 til 3.000 kroner.
Den totale prisen for alarmsystemer og overvåking vil avhenge av kvaliteten og funksjonsnivået til kameraene, hvilke leverandør du velger deg, hvilke og hvor mange funksjoner du vil ha, og størrelsen på boligen din. Når det gjelder installasjon, kan prisen variere fra ingenting og opp mot rundt 3.000 kroner.
De store alarmselskapene, som Sector Alarm og Verisure, har få eller ingen prislister tilgjengelig på nettsidene sine. Begrunnelsen er nok dels konkurransehensyn, men også at ingen alarmanlegg er like; prisen styres i stor grad av hva hver enkelt bolig har behov for og hva kunden ønsker seg. For å få mer nøyaktige og konkrete priser må du derfor ta kontakt med aktørene direkte.
Enklere overvåkningskameraer kan du kjøpe i elektronikkbutikker og jernvarehandler. Pakkeløsninger med utvidet funksjonsnivå ordnes via alarmselskapene. Det finnes komplette kamerasystemer med en prislapp på opp mot hele 20.000 til 30.000 kroner.
Hvem kan se overvåkingsbildene fra hjemmet ditt? Personopplysningsloven har et eget kapittel som regulerer kameraovervåking. Men det finnes et unntak som sier at loven ikke gjelder for behandling av personopplysninger for private formål. Datatilsynet har derfor vurdert det til at reglene ikke gjelder for kameraovervåking i private hjem.
Dersom overvåkningssystemets alarm settes i gang, vil det knipses bilder av området de dekker. Disse sendes kryptert rett fra kameraene og inn til alarmstasjonen. Der lagres de i et lukket nettverk. Det er kun alarmoperatørene her, og politiet, som kan se bildene. Etter et visst antall dager blir de slettet.
Fordi denne overvåkingen gir en teoretisk mulighet for misbruk, er det likevel greit å gjøre det du kan for å sørge for at alt går riktig for seg: Les avtaledokumentene nøye; for det finnes heller ingen lov som regulerer hvor lenge alarmselskapet kan oppbevare bildene dine, hvem som har tilgang på dem, eller hvilken sikkerhetsløsning bildelagringen skal baseres på. Det betyr at disse punktene vil være basert på den avtalen du selv gjør med alarmselskapet. Spør dem gjerne også om hvilke rutiner de har med tanke på å oppdage brudd.
Produktene: Utstyr som ledning, ladekabler, batterier og skruer er vanligvis inkludert. I tillegg får du gjerne alarmskilt, klistremerker, som virker avskrekkende på innbruddstyver.
Alle Sector Alarms overvåkningskameraer kommer med profesjonell installasjon, gratis teknisk service og livstidsgaranti, og gratis erstatning hvis utstyret blir ødelagt. Kameraene deres har avanserte funksjoner som inkluderer høydefinisjonsvideo og oppløsning på 1080p.
Du kan velger å kjøpe pakkeløsninger som inkluderer kamera, abonnement, installasjon og komponenter for smarthjemsløsninger og appstyring. Eventuelt kan dette også kombineres med innbrudds-og brannalarm, for eksempel.
Abonnement: Sikkerhetsutstyr som overvåkningskameraer og alarmer kan enten være tilknyttet en alarmsentral via abonnement hos et alarmselskap, eller du kan ha lokal lagring av overvåkningsbildene, selv følge med på overvåkningsvideoene og velge produkter som kan varsle deg ved hjelp av sirene. Hos de store selskapene er det vanlig med delbetaling hvor produktprisen bakes inn i de månedlige avdragene sammen med prisen for et eventuelt abonnement.
Tilbudet innen overvåkningskameraer til hjemmet er både omfattende og avansert. Du får kameraer som har toveis lydoverføring, så du kan snakke med de som er i boligen gjennom appen, samt sirene og mørkesyn. Det finnes også kameraer som “ser” brann. Det finnes dessuten et utall bruksområder og funksjoner - under finner du en oversikt:
Vit at det kan være store forskjeller på prisen for alarmsystemer fra de ulike tilbyderne. Derfor er det lurt å ta seg tid til å samle inn og sammenligne pristilbud fra flere aktører. Her er noen du kan be om tilbud fra:
Sector Alarm har lang fartstid på markedet for sikkerhetsløsninger, og de måler høyt på kundetilfredshet, noe du kan lese mer om ved å søke opp anmeldelser av selskapet på kjente nettplattformer. De får, blant annet, skryt for å ha fulgt opp kundene sine godt i etterkant av uønskede hendelser. Husk samtidig at anmeldelser publisert på selskapenes egne nettsider ikke nødvendigvis viser et helt objektivt bilde.
Sector Alarm tilbyr overvåkning og umiddelbar respons døgnet rundt samt gratis utrykning, teknisk ettersyn og sikkerhetssjekk. De sørger for å undersøke funksjonaliteten til alarmsystemet ditt flere ganger i døgnet. Om strømmen skulle gå, vil alarmoperatørene iverksette nødvendige tiltak raskt.
Selv trekker de frem kvaliteten på overvåkningskameraene sine, høydefinisjonskameraer med mulighet for talekommunikasjon, samt designet på produktene de leverer. Alarmene deres er tilkoblet en av de mest moderne alarmsentralene i Nord-Europa.
Verisure er blant Norges ledende alarmselskap med mer enn 30 års erfaring. Alarmteknologien bak deres systemer er også blant de beste på markedet. Dersom noe skulle oppstå, vil alarmstasjonen bli gjort oppmerksomme på situasjonen og ved behov varsle politiet med en gang. Du vil også få tilgang på umiddelbar evakueringshjelp via en tale- og lytteenhet under en eventuell evakueringssituasjon.
Arlo: Verisure leverer blant annet overvåkningskamera fra produsenten Arlo. Arlo tilbyr sikkerhetssystem med hovedenhet for smarthusløsninger med appstyring. De produserer videre trådløse høydefinisjonskameraer som kan brukes både ute og inne. I utgangspunktet er produktene og tjenestene fra Arlo basert på lokal lagring og overvåking, men sentral alarmstasjon og vektertjenester er tilgjengelige gjennom Verisures abonnement. Prisen for overvåkningskameraene deres varierer: De kommer gjerne i pakker med tre eller fire, og hver pakke koster da fra 3.500 opp til nærmere 7.000 kroner. Kameraene fungerer med blant andre smarthussystemer fra Alexa og Google Assistant, i tillegg til Verisures system, og Arlos eget oppsett.
Homely leverer moderne boligalarmer og profesjonelle tjenester. Systemene deres skal være enklere å montere og bruke, og koste mindre, enn hos de tradisjonelle aktørene. De lar deg skreddersy sikkerhetspakker basert på hva du selv ønsker: “leilighetspakke”, “brannpakke” og lignende. Overvåkningskameraene deres koster mellom 500 og litt over 1.000 kroner og inkluderer innendørs- og utendørsvarianter, med WiFi-tilkobling og nattesyn. Homely får gode anmeldelser fra forbrukere, noe du kan lese mer om ved å søke opp firmaet på kjente nettplattformer. Du kan velge å betale for tilgang til deres døgnbemannede alarmsentral for cirka 200 kroner i måneden.
Lojalitetsrabatter: Om du allerede er kunde og har abonnement hos Sector Alarm eller andre selskaper, vil du som regel få tilbud om overvåkningskamera og andre produkter til rabatterte priser.
Pakketilbud med kombo-rabatt: Om du velger å kombinere sikkerhetsløsninger, som bolig- og brannalarm, eventuelt koblet opp til digital dørlås og/eller overvåkningskamera, og kjøper dem fra én og samme leverandør, vil det kunne senke totalprisen.
Kampanjer og tilbud: Iblant har aktørene tilbud hvor gratis installasjon inngår, eller hvor en kombinasjon av deres tjenester og/eller produkter vil kunne gi avslag på rundt 2.000 kroner. Et typisk eksempel vil være å kjøpe boligalarm, en digital smart lås til inngangsdøren, og å da få med overvåkningskamera på kjøpet.
Gjøre noe selv: Overvåkningskameraer og elektroniske dørlåser kan du montere selv, mens alarmer skal installeres av sertifiserte fagfolk.
Anbudstjenester: Et godt tips for å spare penger er å lene seg på anbudstjenester, markedpsplasser på nett eller andre smarte digitale tjenester. Hvis man skal skaffe seg et alarmsystem, er det jo naturlig å sammenligne ulike aktører og be dem komme med pristilbud. Og ved å registrere behovene dine hos oss i Alarmsmart, kan du bli kontaktet av kvalitetssikrede tilbydere av sikkerhetsløsninger til private hjem, som befinner seg i ditt lokalmiljø. Ikke bruk unødvendig mye tid på egne undersøkelser - la oss finne de beste aktørene for deg!
Kjedebutikker og lavpriskjeder: Blant andre Jernia, Elkjøp, Komplett og Kjell & Company selger utvalgte produkter innen digitale kodelåser og overvåkningskameraer. Les gjerne produktanmeldelser på nett før du gjør innkjøp og gå gjennom spesifikasjonene for å kunne sammenligne kvaliteten og funksjonene. Du må sjekke at produktene er kompatible med det alarmsystemet du eventuelt har, om du ønsker å integrere dem i smarthuset ditt.
Du må bytte batteri i kameraer, alarmer og smartlåser. Dette vil du motta varsler om på forhånd. Hvor ofte det må gjøres, avhenger av modellen, bruken og kvaliteten. For en elektronisk dørlås er det gjerne snakk om rundt én gang i året. Noen kameraer har på sin side oppladbare batterier som holder kameraet i gang i to måneder per lading, men dette vil variere. Flere av alarmselskapene tilbyr batteriskifte som en ekstra tjeneste, spesielt for røykvarslere og brannalarmer, og i visse tilfeller må batteriene også skiftes av fagfolk, spesielt om hele eller deler av varsleren må byttes ut.
Gjør smarte alarmvalg