Vil du vite mer om alarm uten abonnement? I denne guiden forteller vi deg nøyaktig hva du må vite om alarmsystem uten abonnement, hva det koster, hva som er fordelene og ulempene med slike alarmer, hvilke tilbydere som er populære på markedet og mye mer. Alarm uten abonnement er som regel billigere på lang sikt fordi du kun betaler for selve alarmutstyret. Men vet du hva som er forskjellen på alarmer med og uten abonnement? Og visste du at du kan få billigere forsikring med alarm? Følg våre råd og unngå de vanligste feilene!
Ønsker du pristilbud på alarm uten abonnement, kan du klikke deg videre rett nedenfor, så setter vi deg i kontakt med kvalitetssikrede alarmselskap som møter dine behov. Det tar kun ett minutt å komme i gang, og det er helt uforpliktende.
Det er viktig å føle seg trygg i sitt eget hjem, men langt ifra alle har boligalarm i Norge i dag. Mange er bekymret for at det skal skje et innbrudd i hjemmet deres eller at det skal oppstå brann når de ikke er tilstede. Andre er mindre bekymret og tenker at de har god kontroll på sikkerheten selv. At folk tolker behovet for alarm forskjellige er naturlig, da mange forskjellige faktorer påvirker sannsynligheten for å få innbrudd. For eksempel er man mer utsatt hvis man bor i en enebolig, sammenlignet med rekkehus eller leilighet, og hvis du bor på landet så er sjansen for å få innbrudd lavere enn hvis du bor i en storby. Noen steder er dessuten mer utsatt for innbrudd enn andre.
En boligalarm kan oppdage innbrudd, brann og vannlekkasjer før skadene blir for omfattende. I tillegg har det som regel en preventiv effekt på innbruddstyver som gjerne velger et annet hus hvis de ser et hus utstyrt med alarmskilter. Hvis du har vurdert å skaffe deg boligalarm for å øke sikkerheten i hjemmet ditt, har du kanskje lurt på om du skal kjøpe deg alarm med eller uten abonnement. Når du sjekker ut hvilke alternativ som finnes, oppdager du raskt at du i hovedsak har to muligheter; kjøpe en alarm med abonnement som er tilknyttet alarmselskapets alarmstasjon, eller å kjøpe alarm uten abonnement som ikke er koblet til en alarmstasjon.
Velger du alarm med abonnement, vil alarmoperatører ved en døgnbemannet alarmstasjon iverksette tiltak hvis alarmen går. En montør fra alarmselskapet hjelper deg også å montere utstyret, som du forøvrig leier, og kobler det til deres alarmstasjon. Når du kjøper alarm uten abonnement, betaler du selv for utstyret som du så eier. Du må som regel montere utstyret selv, men det er vanligvis ikke særlig vanskelig. Hvis alarmen går, må du selv iverksette tiltak som å ringe brannvesenet eller politiet hvis du trenger hjelp fra nødetatene.
Du kan i større grad sette sammen ditt eget system med det utstyret du selv trenger hvis du kjøper alarm uten abonnement. Med abonnement får du normalt tildelt utstyr som er inkludert i selskapets pakkeløsninger, selv om det i løpet av de siste årene har blitt mulig å tilpasse slike pakkeløsninger etter behov i større grad. Et alarmsystem du setter sammen selv uten abonnement, kan inneholde mye forskjellig sikkerhetsutstyr. Du kan for eksempel kjøpe sjokksensorer til alle vindu og dører. Disse oppdager forsøk på å bryte seg inn før det faktisk skjer. På innsiden av huset kan man kjøpe infrarøde sensorer som oppdager bevegelse. I tillegg velger man å kjøpe overvåkningskamera som kan plasseres strategisk i huset. Når du setter sammen ditt eget system uten abonnement, er det viktig at alt utstyret kan kobles til og kontrolleres med samme app på telefonen. Når både kamera og alarm fungerer på samme plattform, kan de varsle hverandre, slik at alarmen faktisk går av når kameraet oppdager bevegelse.
Prisen for alarm uten abonnement avhenger av mange faktorer. Som regel betaler man bare for selve utstyret, slik at prisen kommer an på hva slags utstyr du trenger og hvor mye utstyr du trenger. Jo større hus du har, desto flere potensielle innganger og områder som er verdt å overvåke. I tillegg er det forskjeller i kvalitet og funksjonalitet på utstyr, noe som også påvirker prisen.
TV2 hjelper deg gjennomførte i 2021 en omfattende test av alarmsystemer, og testen viste at alarmsystemer uten abonnement er billigere over en lengre periode på 5 år, sammenlignet med løsninger som kommer med abonnement. Testen tok utgangspunkt i en tomannsbolig sentralt i Oslo, med alarm tilknyttet hoveddør og verandadør, en brannvarsler i hver etasje, samt to kameraer og to bevegelsessensorer inne. Kjøp av utstyr hos aktører som solgte produktene uten abonnement kostet mellom 7.000 og cirka 12.000 kroner i deres test.
En av de mest vesentlige forskjellene mellom alarmsystemer med og uten abonnement er prisen. Ofte kan alarmsystemer uten abonnement være vel så bra som alarmer med abonnement. Når du betaler for abonnement hos de store alarmselskapene, kjøper du vanligvis ikke selve utstyret, du leier det. I tillegg til å betale for leie av utstyr, betaler du for å tilgangen selskapet alarmstasjon. I mange tilfeller utgjør dette en av de største kostnadene med abonnement. Lønn til folk som sitter og venter på å bistå deg i tilfelle innbrudd er en av hovedårsakene til prisforskjellene mellom alarmsystemer med og uten abonnement, og du bør vurdere om du egentlig trenger det før du velger abonnement.
Hvis huset ditt utsettes for innbrudd, kan du med abonnement få vekterutrykning til hjemmet ditt, men ofte er det lite vektere kan gjøre med situasjonen. Vektere har ikke anledning til å arrestere noen, og ofte ankommer de for sent slik at innbrudd i mange tilfeller ikke kan forhindres selv om man betaler for vekterutrykning. Derfor er det lurt å vurdere om du egentlig har behov for vekterutrykning som følger med pakkeløsninger med abonnement. I mange tilfeller kan du selv ringe til politiet og dokumentere det som har skjedd ved bruk av overvåkningssystemet.
Med moderne teknologiutvikling kommer det stadig vekk nye innovative produkter på markedet som skal bidrar til å gjøre hjemmet ditt sikrere. Bruksområde og funksjonalitet kan likevel være ukjent for mange hvis man ikke har erfaring med alarmsystemer fra før. Nedenfor gir vi forklaringer på diverse begreper som har å gjøre med alarmsystemer.
Skallsikring: Innen alarmsystemer brukes begrepet skallsikring for å beskrive yttergrensene til området man ønsker å beskytte. Som hovedregel gir ikke skallet bedre beskyttelse enn sitt svakeste ledd; det hjelper lite å ha en god lås på ytterdøren hvis vinduet står åpent. Skallsikringen omfatter alle sikkerhetsmekanismene som tar sikte på å forhindre uvedkommende å ta seg innenfor husets yttergrenser. Lås på dørene og alarm som går av når vinduet knuser er eksempler på skallsikring, men videokamera og bevegelsessensorer på innside av huset er ikke å anse som skallsikring.
Sjokksensor: En sjokksensor er en type skallsikring som kan installeres på husets vinduer og dører. Sensoren reagerer på kraftige vibrasjoner og slag mot vinduer og dører og tar sikte på å stoppe innbruddstyver allerede før de har kommet seg inn i huset. Sjokksensorer kommer med ulike grad av sensitivitet og de skal normalt monteres enten rett på vinduet, på en dør eller i vinduskarmen.
Infrarød bevegelsesdetektor: En av de vanligste typene sensorer som brukes for alarmsystemer er den infrarøde bevegelsesdetektoren. Den er god til å oppdage bevegelser og passer godt til formålet fordi den kan skille mellom bevegelser som skyldes ei grein fra et tre som svaier med vinden og en person som går gjennom hagen din. En infrarød bevegelsesdetektor kan også programmeres til å ignorere mindre skapninger, som for eksempel kjæledyr. Detektoren registrerer varme og hvis du ser gjennom en infrarød sensor, vil personen som beveger seg i området lyse rødt.
Smartplugg: Smartplugger blir stadig mer populære. Selv om de ikke er direkte tilknyttet alarmsystemet, vil de ofte øke brannsikkerheten i huset. En smartplugg er en slags trådløs strømkontakt som kan plugges i stikkontakten for så å bli kontrollert gjennom en app på telefonen. Hvis du glemmer å skru av en lampe eller å trekke ut kontakten til strykejernet før du forlater hjemmet, kan du med en smartplugg stoppe strømtilgangen til det elektriske utstyret via appen på telefonen.
Alarmsystemer med og uten abonnement kommer med ulike fordeler og ulemper. Hva som er best for deg, avhenger av dine egne behov og preferanser, og hva du vektlegger mest. Den viktigste fordelen med alarm uten abonnement er at man slipper å betale en fast sum i måneden. Du betaler i utgangspunktet bare en sum i oppstarten for kjøp av selve utstyret. Selv om kostnadene da er høyere ved anskaffelse, vil det på sikt bli billigere enn hvis du kjøper alarmsystem med abonnement. En annen fordel er at du i stor grad kan sette sammen ditt eget alarmsystem og slipper å betale ekstra for utstyr eller tjenester du egentlig ikke trenger, som er inkludert i abonnementer. For at systemet skal fungere effektivt, er det likevel lurt å forhøre deg med en fagperson, slik at du får kjøpt riktig type utstyr.
En ulempe med alarmsystemer uten abonnement er at du ikke er tilknyttet en alarmstasjon. Hvis alarmen går må du selv iverksette tiltak og kontakte nødetater hvis nødvendig. Det å være tilknyttet en døgnbemannet alarmstasjon kan særlig være nyttig hvis det oppstår brann, for da er tiden gjerne knapp. Når det kommer til innbrudd, klarer mange seg fint uten å være tilknyttet en alarmstasjon. En annen ulempe er at du ikke vil få vedlikehold av utstyr og profesjonell montering, slik du får med abonnement. Du risikerer da at utstyret blir utdatert eller ødelagt, slik at det må skiftes ut etter en stund. Alarmer som kjøpes uten abonnement er normalt enkelt å montere selv, slik at dette sjeldent er en ulempe av vesentlig betydning. Det er likevel viktig at utstyret monteres på riktig måte.
Før du velger løsning, bør du tenke gjennom hvilke behov du har og hva du vektlegger mest i et alarmsystem.
Hvis du ønsker alarm uten abonnement, har du mange alternativer å velge mellom. Her ser vi nærmere på populære alarmer uten abonnement og tilbydere av disse.
Heimgard: Heimgard er et nordisk teknologiselskap som selger ulike typer alarmsystemer uten abonnement. Heimgard tilbyr både pakkeløsninger tilpasset forskjellige behov, eller du kan velge å kjøpe diverse utstyr hver for seg. Utstyret monterer du selv. Alarm fra Heimgard kom best ut av pristesten utført av TV2 hjelper deg.
Norgesalarmen: Norgesalarmen er en annen populær leverandør av alarmer uten abonnement. Selskapet selger alarmer til privatpersoner og bedrifter, og her kan du også velge mellom en rekke forskjellige pakker (som brannpakken, butikkpakken, kontorpakken og så videre) som er tilpasset forskjellige behov. Du kan også kjøpe utstyr som glassdetektor, trådløs bevegelsesdetektor, kameraer, magnetkontakter og mye annet.
Hanor: Hanor ble stiftet i 1992 og har siden solgt alarmsystemer- og utstyr på det norske markedet uten abonnement. Alarmer fra Hanor er populært for privatpersoner så vel som bedrifter. I tillegg til vanlig boligalarm, får du også kjøp hyttealarm, båtalarm, trygghetsalarm og mye annet. Selskapet har også mange typer overvåkningskameraer.
Elotec Ajax: Elotec Ajax er et FG-godkjent alarmsystem som er populært på det norske markedet. Elotec Ajax har egne innbruddspakker, brannpakker og vannalarmer. I innbruddspakken deres får du med en sentralenhet som har FG-godkjenning, en bevegelsesdetektor, to magnetkontakter, et betjeningspanel, sirene innendørs og en egen app som lar deg kontrollere systemet. Vannalarmen deres tar sikte på å varsle om vannlekkasjer som kan forårsake store skader på hus og interiør.
Dette er bare noen populære leverandører av alarm uten abonnement. Hvis du også ønsker å vurdere alternativene med abonnement, kan du sjekke ut Verisure, Sector Alarm, Homely eller Avarn Security.
Du kan få et godt alarmsystem til en rimelig pris hvis du tar deg god tid til å finne ut hva du trenger og hva du ikke trenger. En av de viktigste grunnene til at det er billigere med alarm uten abonnement, er at du bare kjøper det utstyret du faktisk kommer til å få bruk for, og unngår å betale for dyre tjenester som du ikke har noe behov for. Ta en runde i huset ditt eller forhør deg med en fagperson for å finne ut hva slags utstyr som egner seg for akkurat din bolig. Om du på et senere tidspunkt finner ut at du trenger mer utstyr, kan du kjøpe det ved en senere anledning.
Uansett hva slags system eller utstyr du kjøper, bør du sjekke om det er FG-godkjent. FG-godkjenning innebærer at systemet eller utstyret er godkjent av Forsikringsselskapenes Godkjennelsesnevnd og at det er testet av fagpersoner som er eksperter på alarmsystemer. Alarmsystemer med FG-godkjenning vil i mange tilfeller også gi deg bedre pris på husforsikring og innboforsikring, slik at du kan spare penger andre steder når du først investerer i et alarmsystem. Du får lavere pris på forsikringen fordi alarmsystemet reduserer faren for omfattende brannskader og har avskrekkende effekt på potensielle innbruddstyver. Dermed tar forsikringsselskapet lavere risiko ved å ha deg som kunde, noe som resulterer i rimeligere pris.
Ønsker du pristilbud på alarm uten abonnement, kan du klikke deg videre rett nedenfor, så setter vi deg i kontakt med kvalitetssikrede alarmselskap som møter dine behov. Det tar kun ett minutt å komme i gang, og det er helt uforpliktende.
Gjør smarte alarmvalg