Vil du vite mer om skallsikring? I denne guiden forteller vi deg nøyaktig hva du må vite om skallsikring med innbruddsalarm, hva det koster og mye mer. Dagens alarmsystemer kan styres via app på telefon og tilpasses dine behov, ønsker og rutiner. Visste du at skallsikringen holder deg trygg mens du sover, og at den kan stå på også når du er hjemme? Er du klar over hvilke situasjoner et slikt ytre alarmsystem passer for? Følg våre råd og unngå de vanligste feilene!
Ønsker du pristilbud på skallsikring, kan du klikke deg videre rett nedenfor, så setter vi deg i kontakt med kvalitetssikrede alarmselskap som møter dine behov. Det tar kun ett minutt å komme i gang, og det er helt uforpliktende.
Vi begynner med en definisjon: Du kan beskytte hjemmet ditt ved hjelp av sensorer på vinduer, porter og dører, altså på boligens ytre, på skallet - og det er dette vi kaller skallsikring. Skallsikringen er en egen innstilling på et boligalarmsystem som gjør at alarmen vil reagere på forsøk på innbrudd. Den er ment å reagere om noen forserer inngangene til boligen og vil ikke utløses av bevegelse innendørs. Det betyr at alarmsystemet kan være påskrudd når du er hjemme, og at du kan bevege deg fritt innendørs samtidig som boligen er beskyttet mot uvedkommende utenfra. Skallsikring kalles også nattsikring fordi mange bruker denne funksjonen om natten.
Skallsikring kan for eksempel bestå av en sentralenhet, bevegelsessensorer, magnetsensorer og eventuelt kameraovervåkning. Systemet er koblet til en alarmsentral med vektertjenester. Alarmsentralen får beskjed umiddelbart dersom alarmen utløses. Med skallsikring oppdages altså uvedkommende mens de fortsatt er på utsiden av boligen, og alarmstasjonen kan raskt varsle politiet.
Du kan velge selv hvilke alarmprodukter som skal inngå i skallsikringen, og hvilke områder i boligen du vil sikre. Alarmsystemet kan styres via et panel som kan henges på veggen, med fjernkontroll, en egen brikke eller via app.
Verisure, Sector Alarm og Homely er blant tilbyderne av boligalarm med skallsikring.
Å skaffe seg en boligalarm med skallsikring, en grunnpakke eller startpakke, koster gjerne rundt 4.000 kroner, eventuelt litt mindre - og fort litt mer - om du betaler hele beløpet med en gang. Deretter betaler du et sted mellom 200 og 500 kroner i måneden for abonnement.
Grunnpakkene inkluderer som regel selve hjemmesentralen, et begrenset antall komponenter og sensorer for varsling og klistremerke med logo til selskapet - som virker avskrekkende på uvedkommende med lumske planer. Annet som kan være inkludert, er oppkobling via internett, kamera, elektronisk dørlås, nøkkelbrikke og app for fjernstyring av systemet. Egne magnetkontakter kan festes på dører og vinduer og varsler når kontakten brytes. Du kan alltids bestille ekstra bevegelsessensorer, opplegg for innendørs sirene og SOS-knapp som gjør at du, om noe skulle oppstå, umiddelbart blir oppringt av alarmsentralen til det aktuelle selskapet. Det finnes, som du skjønner, mange og fleksible løsninger.
Prisene vil avhenge av størrelse, av om du bor i en mindre leilighet eller et større hus med flere etasjer, det vil si hvor mange dører og vinduer du ønsker å sikre, og av eventuelle tilleggsfunksjoner. En enkelt, ekstra bevegelsessensor koster for øvrig rundt 400-500 kroner.
Mange leverandører av boligalarm og skallsikring, også kalt innbruddssikring, tilbyr rente- og gebyrfri delbetaling av selve produktet over en bestemt periode - tre års tilbakebetalingstid er vanlig. Det månedlige avdraget kan da inkludere nedbetaling av produktet i tillegg til abonnementsprisen. Etter tre år vil du i så fall ende med en lavere månedspris og betaler videre kun for boligalarm-abonnementet.
Et tilbud fra leverandør kan innebære gratis installasjon, og deretter rundt 400-500 kroner i måneden hvor utrykning, service og batteriskifte er inkludert ved siden av det grunnleggende alarmsystemet. Du kan også få tak i grunnpakker med både innbruddsalarm og brannalarm. Om du holder øynene åpne for kampanjer, vil du fort kunne spare rundt 2.000 kroner ved å slå til på slike tilbud.
På tilbydernes nettsider er det vanlig at du kan taste inn litt informasjon om deg og bosituasjonen din i enkle nettskjema, og bli kontaktet av aktøren for å få et pristilbud på telefon eller e-post.
Vær oppmerksom på at prisene og hva de inkluderer, vil variere. Vi anbefaler deg å innhente flere tilbud før du tar en endelig avgjørelse. Det innebærer å sammenligne prisene, vurdere dem i et lengre tidsperspektiv, og å undersøke hva som er inkludert i hvert tilbud.
Dersom du er medlem i for eksempel en fagorganisasjon, et boligbyggelag, kunde hos et forsikringsselskap eller lignende, er det veldig lurt å undersøke om disse inkluderer rabattavtaler med leverandørene av boligalarm før du inngår en avtale.
Nedenfor se vi nærmere på noen av de mest populære løsningene for skallsikring, fra de største aktørene på markedet:
Verisure er blant Norges ledende alarmselskap. De har mer enn 30 års erfaring og 240.000 norske kunder. Som de skriver selv på nettsiden sin er alarmteknologien bak deres systemer blant de beste på markedet. Med boligalarmen deres kan du styre hele systemet direkte fra sofakroken, eller fra hvor enn du befinner deg i verden. Innbrytere vil oppdages mens de ennå er på utsiden av boligen, alarmstasjonen blir gjort oppmerksomme på situasjonen og kan varsle politiet med en gang. Du vil også få tilgang på umiddelbar evakueringshjelp via en tale- og lytteenhet om nødvendig.
Med 25 års erfaring på det europeiske markedet har Sector Alarm Group mer enn 600.000 kunder, og de måler høyt på kundetilfredshet. De har vunnet priser for kundeservicen sin basert på undersøkelser gjort blant andre av markedsanalysebyrået Kantar.
Selv trekker de frem kvaliteten på overvåkningskameraene sine, høydefinisjonskameraer som kan skille mellom personer, kjøretøy og dyr. Videre har boligalarmene deres et moderne design som skal kunne gli lett inn sammen med annen innredning. Alarmen er tilkoblet, og overvåket av, en av de mest moderne alarmsentralene i Nord-Europa.
Produktene til Sector Alarm inkluderer livstidsgaranti: Ved feil på komponentene, vil disse skiftes ut kostnadsfritt. Prisene inkludrer også app-styring, skilt og klistremerke, overvåkning og umiddelbar respons døgnet rundt samt gratis utrykning, teknisk ettersyn og sikkerhetssjekk. Alarmanleggets funksjonalitet sjekkes dessuten automatisk mange ganger i døgnet. Også batterienes funksjon blir sjekket hver dag. Om strømmen går hjemme hos deg, varsels alamsentralen slik at operatørene kan iverksette tiltak raskt.
Som firma har Sector Alarm jevnt over gode skussmål, i følge tilbakemeldinger fra kunder tilgjengelig på kjente nettplattformer. På nettsiden deres kan du lese kommentarer og begrunnelser. De har blant annet fått skryt for å ha fulgt opp kundene sine godt i etterkant av uønskede hendelser. Husk samtidig at anmeldelser publisert av firmaet selv ikke nødvendigvis alltid viser et helt objektivt bilde.
Homely leverer moderne boligalarmer og profesjonelle tjenester. Systemene deres skal være enklere å montere og bruke, og koste mindre enn hos de tradisjonelle aktørene. Det inkluderer videre ulike alarmprofiler: bortemodus, delsikring og nattmodus. Du kan også velge innstillinger for alarmsignal, som lengde på varslingssignal og annet, samt definere hvordan sensorene skal reagere: ved gjennomgang eller ved både inn- og utgang, for eksempel. De tilbyr fleksible bestillinger hvor du selv kan velge hva du ønsker å inkludere i tilbudet. De har også rente-og gebyrfri del-og nedbetalingsplaner. Hjemmesentralen deres har back-up både på batteri og mobilkommunikasjon for å sikre tilgang dersom strømmen går, eller om internett skulle være nede. Homely får gode anmeldelser fra forbrukere som har gitt tilbakemeldinger på nettet.
Om du ønsker å sikre boligen din, har du flere alternativer:
Innvendig sikring: En boligalarm gir deg gjerne valget mellom skallsikring og helsikring: Når du drar hjemmefra, er det anbefalt å bruke helsikring - den aktiverer alle deler av alarmsystemet, noe som inkluderer sensorer innendørs dersom du har installert slike. Er du hjemme, er det skallsikring som skal benyttes.
Både skallsikring og innvendige sikring: Det kan være lurt å være bevisst på sikringen også innenfor “skallet”, særlig for større bygg. Skallsikring er ikke nødvendigvis tilstrekkelig for å sikre boligen; dersom tyven finner smutthull og måter å komme seg inn forbi denne første, ytre sikringen, kan det være greit å ha ekstra beskyttelse og sensorer også inne.
Delsikring: Dersom du har husdyr, kan du vurdere delsikring. Det er en god løsning når du ønsker at den firbente (eller to- eller åttebente, eventuelt et uten ben?) skal oppholde seg i et begrenset område. Det gir god oversikt; en alarm vil utløses dersom grensene forseres. En slik innstilling kalles også husdyraktivering. Husdyraktivering kan brukes når kjæledyrene er alene hjemme (eller om robotstøvsugeren er i sving, for den saks skyld).
Bolig- og brannsikring: Det er vanlig med kombiløsninger med både innbrudds- og brannsikring inkludert. Da kan du regne med anslagsvis 5.000 kroner for produktet og 200-500 kroner i måneden for abonnement.
Ingen alarm (- men kanskje en vakthund?): Du vurderer selv hvilke innganger, mulig veier inn i boligen, du ønsker å sikre. Om du bor i et hus med flere etasjer hvor de øverste vinduene er nærmest umulige å forsere, kan du eventuelt la være å installere sensorer her. Det samme gjelder om du bor i en blokk i sjette etasje med en balkong du skal være en usedvanlig god klatrer for å komme til.
Dagens boligalarmer gir deg flere muligheter. Du kan:
Verisure, Homely og Sector Alarm har ulike pakkeløsninger og du velger selv hva du ønsker å inkludere, fra enkle løsninger med den grunnleggende alarmsentralen og noen få sensorer, eller én røykvarsler, til kombinasjonsløsninger med kameraer, flertallige bevegelsessensorer og flere røykvarslere. Også rimeligere kjedebutikker som Clas Ohlson selger løsninger for innbruddssikring.
Det er mulig å få hjelp fra leverandør med montering av alarmen om du ønsker det. Når alarmsystemet blir installert i boligen, vil montøren forsøke å sette det opp slik at det skal være mest mulig krevende å komme seg inn. Det skal riktig nok i utgangspunktet være en grei sak å gjøre selv. Et tips er for øvrig å plassere hjemmesentralen, styringsenheten, sentralt i huset og samtidig utilgjengelig for uvedkommende.
Du velger selv hvilke dører og vinduer du ønsker å sikre via innstillingsmulighetene på panelet, fjernkontrollen eller i appen - avhengig av hvilken styringsmetode du har valgt. Dersom bruksmønster ditt endrer seg, skal du enkelt kunne gå inn og endre oppsettet.
Både skallsikring og full alarmaktivering er lite gunstige dersom inngangene til boligen din skal åpnes og lukkes mye. Da er det best å ha alarmen avskrudd. Skallsikringen krever at dører og vinduer holdes lukket, og er derfor dårlig egnet når du venter mye besøk, om du skal gå mye ut og inn av huset eller om du har tenkt til å åpne vinduene for å lufte.
Skallsikring bør altså ikke være aktivert hvis:
Det er fort å tenke at sensoren reagerer først når vinduene eller dørene åpnes. Men husk at når du aktiverer alarmen, aktiveres den for boligens posisjon og tilstand akkurat da; om vinduene står åpne når den skrus på, vil alarmen reagere når de lukkes.
Det er greit å være klar over at sensoren på både dør og vindu henger sammen med rammen. Og det er rammen som må flyttes på for at alarmen skal utløses. Altså kan tyven knuse glassruten og komme seg inn i boligen, uten å utløse noen varsling. Men ikke bare må skurken da knuse vinduet og ved det lage masse støy, han eller hun må også klatre inn gjennom en rute full av knust glass. Veldig sannsynlig at det skjer, er det ikke.
Det tryggeste vil likevel være:
Ikke alle tenker det er nødvendig å installere sensorer på bakdører eller vinduer som befinner seg over første etasje. Det viktigste er at du har gjort vurderingen, og ikke stoler for mye på det ytre sikringssystem. Tenk gjennom at selv om vinduet er utstyrt med sensorer, er det altså teoretisk mulig å ta seg inn gjennom ruten uten å utløse alarmen - så lenge vindusrammen holdes i samme posisjon som når vinduet er lukket. En knust rute er ingen enkel sak å forsere, men er tyven motivert nok, vil det altså la seg gjøre. Som nevnt kan du kjøpe tillegg i form av glassbruddsensorer, om du skulle ha behov for, eller et ønske om slik ekstra trygghet.
Ønsker du pristilbud på skallsikring, kan du klikke deg videre rett nedenfor, så setter vi deg i kontakt med kvalitetssikrede alarmselskap som møter dine behov. Det tar kun ett minutt å komme i gang, og det er helt uforpliktende.
Gjør smarte alarmvalg