Lurer du på hva Arlo kamera koster? Vi forteller deg alt du trenger å vite om prisen for overvåkningskamera fra Arlo, inkludert prisforskjeller mellom de ulike modellene, hvilke egenskaper kameraene har, hvordan du kan få Arlo-kamera til en rimelig pris, og mye mer. Les vår guide, så unngår du å betale for mye!
Ønsker du pristilbud på prosjektet kan du klikke deg videre rett nedenfor, så setter vi deg i kontakt med kvalitetssikrede fagfolk, matchet til ditt prosjekt. Det tar kun ett minutt å komme i gang og det er helt uforpliktende.
Hvis du har bestemt deg for å kjøpe overvåkningskamera til hjemmet ditt, er du kanskje usikker på hvilket merke du skal velge, og ikke minst hva det koster. Her skal vi se nærmere på overvåkningskamera fra Arlo og prisnivå på disse kameraene. Det kan være ulike grunner til at man ønsker å kjøpe overvåkningskamera til huset, men som regel er det for å øke sikkerheten hjemme, utover det man får med en simpel innbruddsalarm. Overvåkningskamera kan i dag kobles til moderne alarmsystemet og styres ved hjelp av en app på telefonen. I tillegg kan kameraet sikre viktige bevis hvis du skulle være så uheldig å oppleve innbrudd der du bor. Overvåkningskamera er dessuten en effektiv måte å forebygge innbrudd på fordi de fleste innbruddstyver vil forsøke å finne hus med lavere grad av sikkerhet.
Arlo er en av de mest populære leverandørene av overvåkningskamera på markedet i Norge. Arlo selger flere forskjellige modeller og prisen avhenger derfor av hvilket overvåkningskamera du ønsker. De eldste og billigste modellene fra Arlo som du får kjøpt i dag kan koste så lite som 1.000 kroner, mens de beste kameraene koster opp mot 4.000 kroner. Mellom ytterpunktene i dette prissjiktet har du også flere modeller å velge mellom. De nyeste overvåkningskameraene fra Arlo leverer bedre bildekvalitet og videooppløsning. Ofte vil det være behov for å kjøpe flere kameraer som kan plasseres på ulike steder inne i huset og utendørs. Jo flere kameraer du trenger, desto mer vil det koste.
De beste kameraene fra Arlo har gjerne flere funksjoner enn de rimeligere utgavene. For eksempel finner du kamera med nattmodus, kamera som er vanntette , som er utstyrt med toveis lyd, eller som har bevegelsessensorer. Noen kamera kan også skille mellom mennesker og dyr på en effektiv måte, slik at du ikke får for mange unødvendige varsler på telefonen. Dette er faktorer som påvirker prisen på Arlo-kamera.
Mange velger også å skaffe seg overvåkningskamera ved å tegne abonnement hos alarmselskap. På den måten kan du leie alarmutstyr fra alarmselskapet, og dette inkluderer normalt også overvåkningskamera. Tegner du abonnement hos alarmselskapet Verisure, kan du få med overvåkningskamera fra Arlo. Når du tegner abonnement slipper du å ut med flere tusen kroner ved anskaffelse fordi du bare leier utstyret. I stedet betaler du en fast pris i måneden. Prisene for abonnement varierer avhengig av hvilken pakke du velger, men de fleste ender opp med en pris på mellom 300 og 500 kroner per måned.
Prissjiktet på mellom 1.000 kroner og 4.000 kroner for et Arlo-kamera inkluderer bare selve kameraet. Hvis du ikke har et Arlo-system fra før, trenger du også en Smarthub-enhet. Smarthuben lar kameraene dine kommunisere med hverandre ved å opprette et eget trådløst nettverk. Kjøper du smarthuben separat koster den normalt mellom 1.500 og 2.000 kroner. Hvis den er inkludert i prisen for kameraene du kjøper, vil den utgjøre en tilsvarende økning i pris. Normalt er ikke montering inkludert i prisen, men du kan fint montere utstyret selv ved å følge monteringsanvisningen som følger med produktet. Merk at smarthuben må kobles til nettverket ditt med en Ethernet-kabel og at den ikke kan kobles til via wifi. I tillegg bør smarthuben plasseres slik at alle kameraene er innen den maksimale rekkevidden som skal være på 90 meter.
Normalt vil prisen også inkludere et abonnement som kreves for å kunne lagre videoopptak i skyen. Abonnementet som følger med har imidlertid en varighet på 1 år, og deretter koster det et sted mellom 80 og 140 kroner i måneden hvis du har flere kameraer (opptil fem), avhengig av om du ønsker å lagre videoene i 2K eller 4K. Har du bare ett kamera, koster abonnement omkring 25-50 kroner måneden etter ett år. Du får også med en egen app på telefonen der du får en fullstendig oversikt over alle kameraene dine og kan se på live stream. Du kan også zoome inn med fingrene for å kunne se mindre detaljer. I appen får du oversikt over alle bevegelser som er registrert av kameraene og du får vite om det var bevegelser fra mennesker, dyr, biler eller noe annet.
Velger du heller å skaffe deg overvåkningskamera ved å tegne abonnement hos et alarmselskap, kan du velge mellom flere ulike pakker. Det finnes både standardiserte pakker og pakker du kan tilpasse egne behov. Prisen ligger normalt på 300 til 500 kroner måneden, men avhenger av hva du ønsker å ha med i pakken. Det er vanlig å inkludere innbruddsalarm, røykvarslere, et visst antall overvåkningskameraer, magnetkontakter og lignende, men alarmselskapene tilbyr i dag en rekke andre smarte produkter som kobles til smarthjem på ulike måter og som kan bedre sikkerheten i hjemmet ditt. Jo flere produkter du inkluderer, desto mer vil det koste. Prisen for abonnement inkluderer også oppkobling til en døgnbemannet alarmstasjon og vekterutrykning ved behov.
Arlo har som nevnt tidligere flere forskjellige modeller av overvåkningskamera. Vi skal her se nærmere på et utvalg av populære kameraer fra Arlo, hva som kjennetegner dem og hvor mye de varierer i pris.
Arlo Pro 3: Arlo Pro 3 er et av de mest populære overvåkningskameraene fra Arlo. Med dette kameraet får du en videooppløsning på 2560 X 1440, eller såkalt 2K. Du kan velge mellom tre forskjellige vinkler å filme i, 110, 125 og 160 grader. Arlo Pro 3 har toveis lyd, noe som innebærer at det er utstyrt med høyttaler og mikrofon som lar deg kommunisere med dem som befinner seg foran kameraet. Kameraet er dessuten utstyrt med infrarødt nattsyn, slik at du kan se godt selv når det er mørkt, men det kan brukes både innendørs og utendørs. Du kan også skru på LED-lamper eller en sirene for å skremme bort uvedkommende. Prisen for ett Arlo Pro 3 kamera ligger vanligvis på mellom 2.000 og 3.000 kroner.
Arlo Pro 1: Hvis du er ute etter et billig alternativ, kan du vurdere Arlo Pro 1. Dette er en enklere versjon som gir deg videooppløsning på 1280 X 720 (720p) og lar deg filme med 130 graders vinkel. I likhet med Arlo Pro 3, er den utstyrt med infrarødt filter og LED-lys slik at du også kan filme om natten, samt toveis lydsystem. Kameraet er beregnet på filming utendørs og skal tåle nordisk klima godt. Siden kameraet er noe gammelt og det har kommet nyere utgaver, er det ikke mange forhandlere som selger Arlo Pro 1 lenger, men hvis du får tak i det, må du regne med å betale rundt 1.000 kroner.
Arlo Ultra 2: Arlo Ultra 2 er blant de beste og mest kostbare kameraene fra Arlo. Dette kameraet har en videooppløsning på 3840 X 2160 (4K), og en synsvinkel på 120, 155 og 180 grader. I tillegg skal den være utstyrt med en bedre mikrofon enn de eldre versjonene slik at kommunikasjon gjennom toveis-lydsystem går enda bedre. Dette kameraet er vanntett og utstyrt med både infrarødt nattsyn, LED-lamper og sirene. Arlo Ultra 2 koster mellom 3.500 og 4.000 kroner.
Arlo ringeklokke: Dette er en trådløs ringeklokke med kamera som kan være nyttig hvis du ønsker å se hvem som ringer på fra appen før du åpner ytterdøren. Kameraet kan også brukes til å fange opp innbruddstyver i enkelte tilfeller. Arlos ringeklokke med kamera har en videooppløsning på 1536 X 1536, en synsvinkel på 180 grader, samt toveis lydsystem som lar deg kommunisere med dem som ringer på hvis det skulle være behov for det. Ringeklokken koster normalt mellom 1.500 og 2.500 kroner.
Som vi har sett varierer prisene for kamera fra Arlo avhengig av modell. Da skyldes som regel prisvariasjonen forskjeller i kvalitet, videooppløsning, funksjoner og lignende. Men det er også prisforskjeller mellom ulike forhandlere for samme typen kamera. Noen ganger kan prisforskjellen være på opptil 1.000 kroner, så hvis du skal kjøpe flere Arlo-kameraer, kan det lønne seg å sjekke prisene hos flere forhandlere før du bestemmer deg.
Det er også prisforskjeller på abonnementsløsninger som selges hos alarmselskaper. Som regel får du en god pakke for mellom 300 og 500 kroner i måneden, men hva som inkluderes i pakkene kan variere fra det ene alarmselskapet til det andre. Hos de fleste aktørene inkluderer abonnementet leie av utstyr og oppkobling til en døgnbemannet alarmstasjon, men ikke alle har vekterutrykning inkludert i prisen, og det vil ofte utgjøre en vesentlig prisforskjell mellom aktører som tilbyr det og de som ikke gjør det.
Tester har vist at det på lengre sikt er billigere å bare kjøpe kamera uten abonnement, selv om oppstartskostnadene blir noe høyere. Over en 5-års periode betaler du som regel mer hvis du velger en abonnementsløsning fordi du betaler en fast sum i måneden. Mange anser det likevel som en god investering fordi alarmsystemet og kameraene da kobles opp mot alarmstasjonen, slik at alarmoperatører kan ta affære hvis noe skulle skje når du ikke er hjemme.
Skal du kjøpe flere overvåkningskamera til huset ditt, kan det fort bli kostbart. Da kan det være lurt å se på måter å spare penger på. Først og fremst bør du tenke nøye gjennom valget om å kjøpe kamera og finne ut nøyaktig hvilke behov du har, hvilke funksjoner du trenger i et kamera og hvor mange du faktisk trenger. Kanskje er det tilstrekkelig med et par kamera innendørs for å plukke opp eventuelle innbruddstyver, og kanskje videooppløsning i 2K er god nok kvalitet for deg, slik at du slipper å betale mer for de aller dyreste kameraene på markedet.
Når du har funnet ut hva slags kamera du ønsker og hvilke egenskaper du vil kameraet skal ha, kan du begynne å sjekke ut alternativer. Siden prisene variere mellom leverandører, anbefaler vi at du sjekker prisene i flere butikker og lager en prisoversikt. Da kan du enklere unngå de aller dyreste butikkene. Kanskje finner du ut at du får like god kvalitet med de egenskapene du trenger for en lavere pris hvis du velger et annet merke enn Arlo. Noen ganger har butikkene også tilbud eller kampanjer som det kan være verdt å være oppmerksom på. Er du heldig, kan du da få flere kameraer til redusert pris. Mange butikker selger pakker som inkluderer flere Arlo-kameraer. Ofte er det billigere å kjøpe slike pakker i stedet for å kjøpe flere kameraer enkeltvis.
Om du heller ønsker å tegne abonnement hos et alarmselskap, bør du på samme måten sjekke prisene hos flere alarmselskap før du tar et valg. Ofte finner du ikke konkret prisinformasjon om abonnementene på hjemmesidene til alarmselskaper, noe som skyldes at pakketilbudet tilpasses etter kundens behov i hvert enkelte tilfelle. Du må derfor oppgi informasjon om hva du trenger på hjemmesidene deres, for så å kunne motta et pristilbud. Hvis du henter inn pristilbud hos flere alarmselskaper, kan du enkelt sammenligne alternativene dine og velge abonnementet du mener scorer best på innhold og pris.
Ikke alle trenger overvåkningskamera i eller utenfor huset. For mange huseiere er det nok å ha en vanlig innbruddsalarm og eventuelt andre produkter som alarmskilter eller magnetkontakter. Som regel avhenger det av området du bor i, hva slags hus du har og om du har mange eiendeler som kan tiltrekke potensielle innbruddstyver.
Noen hus ligger utsatt til og kan se enkle ut å bryte seg inn i. Da kan det være lurt å skaffe seg overvåkningskamera. Det samme gjelder hvis du bor i et dyrt hus eller har en dyr bil på utsiden som kan få innbruddstyver til å tenke at det her er stor gevinst å hente. Uansett er det viktig å huske at tiltak mot innbrudd kan redusere prisen du betaler for forsikring, så selv om det kan være dyrt å skaffe kamera, kan det være mulig å spare penger på forsikring samtidig.
Hvis du velger en abonnementsløsning bør du også vurdere om du egentlig trenger alt som inkluderes i prisen. Vekterutrykning er for eksempel en faktor som bidrar til høyere pris for abonnement på de abonnement som inkluderer dette. Men ikke alle har behov for vekterutrykning. Det er begrenset hvor mye en vekter kan gjøre for å avverge innbrudd, da de ikke kan gripe fysisk inn i situasjoner. Mange ganger kan det også ta lang tid før de kommer til stedet.
Velger du å kjøpe overvåkningskamera er det i alle tilfeller viktig at du gjør deg kjent med regler som gjelder knyttet til overvåkning og privatliv. Kort fortalt har du lov til å overvåke din egen eiendom så mye du vil, men kameraene dine kan ikke fange opp offentlig eiendom eller naboens eiendom. I tillegg må folk som blir overvåket bli opplyst om dette. Det kan for eksempel være aktuelt hvis du får besøk eller har en håndverker i huset ditt for å utføre arbeid.
Gjør smarte alarmvalg